Wie ben ik?

Mijn naam is Florence Leewens (1965), Integratief Kinder en Jongeren therapeut.
Ik heb drie kinderen (2 dochters en een zoon tussen de 13 – 17 jaar), woon in Amsterdam en heb mijn praktijk in het Centrum van Amsterdam.

Na eerst Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (UVA) te hebben gedaan, ben ik in diverse disciplines werkzaam geweest (op het gebied van mediaorganisatie in het bedrijfsleven, in de media/televisie, in non-profit organisaties).

Blijkbaar kruipt het bloed waar het niet gaan kan en ben ik, toen mijn kinderen wat ouder waren, mijn wens gaan vervullen en Integratieve Kindertherapie gaan studeren aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (2004- 2008).

Na een half jaar op een school in Zaandam gewerkt te hebben, ben ik met veel plezier mijn eigen praktijk gestart.

Ik vind het heerlijk om met kinderen en jongeren te werken en het geeft mij veel voldoening om kinderen en jongeren te ondersteunen in hun individueel proces. Om hen weer in hun kracht te zetten en hen te helpen met hun zelfvertrouwen te vergroten en weerbaarder te worden. Om zich weer gelukkiger te gaan voelen, waar ze mee verder kunnen.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een enthousiaste, open, gemotiveerde en intuïtieve aanpak. Het is vooral belangrijk dat het kind zich veilig voelt en het fijn vindt om te komen. Mijn uitdaging is om kinderen en jongeren weer in contact te brengen met hun gevoel, hun bewust te laten worden van hun innerlijke kracht en hen daardoor de regie (terug) te geven over hun leven.

Door op jonge leeftijd bepaalde klachten aan te pakken verkleint de kans dat deze klachten groter worden op latere leeftijd.

Naast het werken met kinderen heb ik mij afgelopen jaren verder gespecialiseerd in de volgende behandelingen:

  • Echtscheiding en Systemisch werken (o.a. met behulp van familie opstellingen). Dit is een geweldige manier om inzicht te verkrijgen in de (onbewuste of bewuste) gezinssituatie vanuit zowel het kind als de ouders. (gecertificeerd 2013/2014)
  • Rouw- en verliesverwerking (gecertificeerd in 2010)
  • EMDR (gecertificeerd in 2009)
  • Hypnotherapie (gecertificeerd in 2009 )
  • Mindfulness en meditatietechnieken (gecertificeerd Mindfulkids)
  • Trainingen
  • Therapiehond in mijn praktijk:
    Tijdens de therapie maak ik soms gebruik van onze hond (Retriever) als ik denk dat kinderen/jongeren daar baat bij kunnen hebben.

Keizersgracht 692 - 1017 EV Amsterdam - 06 24259247 - kindertherapieflorence@xs4all.nl

florence-foto