Wat is Integratieve Kinder/Jongeren Therapie?

Integratieve Kinder en Jongeren Therapie is de meest recent ontwikkelde vorm van psychotherapie. Integratieve Kindertherapie is een vorm van kortdurende en intensieve oplossingsgerichte therapie voor kinderen/jongeren van 4 tot 18 jaar. Integratief betekent dat er gekeken wordt naar uw kind in al zijn facetten: gedrag, denken, emoties, gevoelens en zijn /haar lichamelijke en spirituele beleving. Aan de hand hiervan worden er verschillende behandelmethoden gecombineerd.

Elk kind is uniek en verdient zijn of haar eigen aanpak. Uw kind bepaalt daarom zelf het te behalen doel en het tempo van de therapie; uw kind staat centraal en samen met uw kind (en met de ouders) kijken we naar een mogelijke opposing van de klacht.
Ik richt me daarbij zowel op de binnenwereld (emoties, gevoelens, herinneringen, gedachten) als op de buitenwereld (gedrag, relatie, vriendjes, familie, school) van het kind. Ik werk daarbij met de specifieke positieve kwaliteiten en talenten van uw kind om zo hun zelfvertrouwen (verder) te vergroten.

Doordat deze therapie snel en effectief werkt komen kinderen en jongeren graag naar de therapie.

Keizersgracht 692 - 1017 EV Amsterdam - 06 24259247 - kindertherapieflorence@xs4all.nl

15feb.2014_2265 15feb.2014_2265